Wethouder Van Rijn 'on tour'

Regelmatig bezoekt wethouders Robert van Rijn ondernemers in de gemeente. Ondernemers die het gedurende de coronacrisis niet altijd even makkelijk hebben. Deze week bezocht hij een winkel en kwekerij.

De winkel Stijl en Meer in de Zijdstraat wordt al ruim zes jaar gerund door Jacqueline Hilligers en Linda Kroezen. De twee enthousiaste dames vullen elkaar mooi aan hebben hun eigen specialisme. Jacqueline is kapster in hart en nieren en de passie van Linda ligt bij wonen en interieur. Stijl en Meer is hierdoor een mooie unieke winkel in Aalsmeer waarin deze twee passies bij elkaar komen. Wethouder Robert van Rijn ging bij deze concept store op bezoek.

Hartverwarmend
“De eerste paar weken nadat bekend werd dat de kappers dicht moesten was het wel even schrikken”,  vertelt Linda. ”De kapsalon is direct dichtgegaan, maar gelukkig konden we de winkel wel open houden. Hierna zijn we al snel begonnen met een webshop, hebben we pakketjes gemaakt en bezorgd en zelfs een winactie opgezet rond moederdag. Het was hartverwarmend om te zien hoe graag onze klanten ons wilden helpen om door deze periode heen te komen. Door alle extra acties hebben we onze zorgvuldig opgebouwde naamsbekendheid gelukkig gehouden. We waren ook blij met alle regelingen waar we gebruik van konden maken en de teruggaaf van het gebruikersdeel van de OZB.”

Wethouder Robert van Rijn: “Ook hier zie je weer dat creativiteit het onderscheid kan maken bij bedrijven als ze te maken krijgen met een crisis. Ik ben trots op Stijl en Meer hoe zij hier mee omgaan. Als gemeente helpen we de winkels via VisitAalsmeer met de KoopMeerLokaal actie. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: KoopMeerLokaal! en help onze mooie lokale bedrijven.”

Bloembollen
Ook bezocht Van Rijn Bollenkwekerij Koster aan de Hoofdweg in Kudelstaart. Koster is vooral bekend bij inwoners omdat zij in hun kwekerij verschillende workshops geven. Zo kun je hier een ‘bollenmand vullen’ of een mooie hanging basket maken.

Kees en Trix Koster runnen al ruim 60 jaar samen hun bedrijf. Je ziet aan alles dat de bollenkwekerij hun passie en hun leven is. “Precies toen de lock down werd afgekondigd stonden we aan de het begin van ons workshop seizoen”, zei Kees. “Dat was wel even schakelen. We hebben om die reden veel bollen weg moeten gooien. We waren wel erg blij met de actie van deelnemers aan het Zaaitraject van de gemeente Aalsmeer. Zij hebben eind maart in Nieuw Oosteinde huis aan huis bollen en bloemen verkocht. Waaronder onze bollen en bloemen.”

De wethouder: “Ik voel mee met de bedrijven in Aalsmeer. En ondanks dat zij vindingrijk zijn heeft de gemeente Aalsmeer ook een plaatselijk noodpakket aan maatregelen vastgesteld. Een onderdeel van dit pakket is dat niet woningen geen OZB voor het gebruikersdeel betalen over 2020. Hiermee proberen we de economie ook plaatselijk extra te helpen.”

Foto: Jacqueline Hilligers en Linda Kroezen | Gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 10 juni 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×