Kruising N196 – Zwarteweg afgesloten

De provincie Noord-Holland voert in de periode van 4 tot en met 26 juli werkzaamheden uit aan het kruispunt Burgemeester Kasteleinweg – Zwarteweg in Aalsmeer. Om dit te kunnen doen is de kruising voor het wegverkeer afgesloten. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid.

De werkzaamheden zijn onderdeel van de aanleg van een nieuwe, vrijliggende busbaan tussen Haarlemmermeer en Uithoorn en loopt dwars door Aalsmeer over de Burgemeester Kasteleinweg. Op het traject komen 6 rotondes. Het huidige kruispunt van de Burgemeester Kasteleinweg en de Zwarteweg in Aalsmeer is de eerste kruising, die wordt omgebouwd tot een rotonde. De werkzaamheden zijn onderdeel van de aanleg van de HOVASZ, een hoogwaardige openbaarvervoerverbinding tussen Aalsmeer en Schiphol-Zuid.
Er wordt van 4 tot en met 26 juli, 7 dagen in de week, gewerkt van 6.00 tot 23.00 uur. In de periode van 20 tot en met 24 juli vinden ook nachtelijke werkzaamheden plaats.

Omleiding wegverkeer
Het doorgaande verkeer wordt in deze periode omgeleid via de N201. Bestemmingsverkeer wordt met borden omgeleid via de Ophelialaan, Stommeerweg, Kudelstaartseweg, Bachlaan en Lakenblekerstraat. Verkeer naar de bedrijven aan de Witteweg volgen de omleiding via de Legmeerdijk – Lakenblekerstraat en de Zwarteweg. Alle bedrijven aan de Witteweg blijven via deze omleiding bereikbaar in deze periode.

Maatregelen voor fietsers en voetgangers
Voetgangers, fietsers en bussen maken gebruik van de tijdelijke oversteek ter hoogte van de brandweerkazerne Aalsmeer. Hulpdiensten worden ook langs de werkzaamheden geleid.De herinrichting wordt uitgevoerd voor de verbetering van de leefbaarheid, bereikbaarheid en de veiligheid in Aalsmeer. HOVASZ wordt naar verwachting eind 2021 in gebruik genomen.

Gepubliceerd: 29 juni 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×