Viaduct Hornweg ook te laag voor lijn 357

Vrijdagmiddag 5 juni heeft een gelede elektrische bus van Connexxion, lijn 357 richting Amsterdam, zich behoorlijk klem gereden onder het 2,5 meter hoge viaduct van de Hornweg.

Volgens omwonenden zaten er meerdere passagiers in de bus die blijkbaar de inrit via het veilingterrein miste. De chauffeur dacht waarschijnlijk om te kunnen rijden via de Hornweg. Daarbij zag hij echter het lage viaduct onder de N201 over het hoofd. De passagiers kwamen met de schrik vrij.

De schade aan vooral de bovenkant van de bus is enorm. Het duurde een paar uur om de bus weer onder het viaduct vandaan te krijgen. De buschauffeur raakte gelukkig niet gewond, maar zijn ‘ego’ zal net als de bus behoorlijk gedeukt zijn.

Dit ongeval is de zoveelste in een reeks. Met enige regelmaat rijden o.a. busjes en kleine vrachtwagentjes zich klem onder het lage viaduct. Dit nieuwe ongeluk doet de discussie weer oplaaien of het niet verstandiger is het wegdek onder het viaduct te verlagen. Het zou veel ellende besparen!

Foto: LNF | Laurens Niezen

Foto: LNF | Laurens Niezen

Foto: John Tesselaar

Gepubliceerd: 5 juni 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×