Vuilniswagen vol papier in brand

Vrijdagmiddag rond half drie werd de Aalsmeerse brandweer gealarmeerd voor een brand op Wissel. Het bleek te gaan om de lading van een vuilnisauto vol met oud papier. De chauffeur had zijn brandende lading op straat gelost en die heeft de brandweer geblust. Vermoedelijk heeft het papier vlam gevat door een combinatie van de wrijving van de schoepen waarmee het papier wordt vermalen en het warme weer. Een kraan heeft de stapel papier uit elkaar getrokken en in een containerbak gegooid.

Tegenover ‘Aalsmeer Vandaag’ verklaarde de chauffeur dat het niet voor het eerst is dat hem dit overkomt. “Dit was de vijfde keer. Ook andere chauffeurs maken dit wel eens mee”, zo liet hij weten. Of het voorval te maken heeft met het feit dat de blauwe bakken een week later dan gebruikelijk geleegd zijn, is volgens de Meerlandenmedewerker niet aannemelijk. “Ze waren allemaal wel extreem vol en loeizwaar, maar ik leeg de wagen ruim voor het maximum gewicht bereikt is.”

Foto: Laurens Niezen Fotografie | Petra

Gepubliceerd: 12 juni 2020 om 22:33 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×