'Echt Esther' over discriminatie en ongelijkheid

Donderdag 16 juli praat presentatrice Esther Sparnaaij in ‘Echt Esther’ over discriminatie. Ook in Nederland hebben mensen er last van en met name over racisme hebben we de laatste tijd o.a. door de Black Lives Matter-beweging veel gehoord. Maar als het gaat om ongelijke behandeling, gebeurt dat niet alleen op basis van ras, maar zeker ook op basis van geaardheid, handicap of leeftijd.

Om meer inzicht te verkrijgen gaat Esther in gesprek met coach Klaar Hooijman en Ilse Zethof (heeft een kind met een verstandelijke beperking). Telefonisch praat zij met Nancy Wong (van Chinese afkomst) en Adrie de Rooij (homoseksueel). We willen allemaal in vrijheid leven met dezelfde rechten, ongeacht afkomst, overtuiging, leeftijd of beperking. Toch lijkt het voor mensen die buiten de ‘standaard’ vakjes vallen, vaak moeilijker om dezelfde dingen te bereiken als mensen die binnen de vakjes vallen. Klaar Hooijman: “In mijn werk als coach bij loopbaan- en levensvragen heb ik geleerd dat ieder mens gezien en erkend wil worden voor wie hij of zij ècht is, als persoon. Dan pas gaat het goed met je. Zo niet dan ga je er kapot aan, op welke manier dan ook.”

Heb jij een vraag voor een van de gasten of een persoonlijke ervaring m.b.t. discriminatie die je wilt delen, mail deze voor donderdag naar esther@radioaalsmeer.nl.

‘Echt Esther wordt iedere donderdag uitgezonden van 19.00 – 20.00 uur. Terugluisteren van de programma’s kan via uitzending gemist.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 13 juli 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×