Locatelli en Beethoven in "Intermezzo"

‘Intermezzo’ wil klassieke muziek meer onder de aandacht brengen van het Aalsmeerse publiek. Wekelijks zoeken programmamakers Sem van Hest en Cor Knol om de beurt de mooiste muziekstukken uit voor liefhebbers van klassieke muziek.

Op maandag 3 augustus zal in het klassieke radioprogramma ‘Intermezzo’ veel aandacht zijn voor de Italiaanse componist Pietro Locatelli, die 35 jaar in Amsterdam heeft gewoond en daar stierf in 1764. Locatelli, zelf violist, componeerde voornamelijk muziekstukken waarin de viool een hoofdrol vertolkte. Jaap van Zweden heeft veel van zijn vioolconcerten als solist ten gehore gebracht. Een van deze concerten zal Sem van Hest laten horen. En uiteraard ook werk van Beethoven in dit Beethovenjaar.

“Intermezzo” wordt iedere maandag van 21.00 – 23.00 uur uitgezonden. Terugluisteren van het programma kan via uitzending gemist.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 27 juli 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×