Zwanenburgbaan meermaals buiten gebruik

Schiphol voert van maandag 20 juli tot en met vrijdag 24 juli en maandag 27 juli tot en met 31 juli dagelijks tussen 14.00-23.00 uur werkzaamheden aan de Zwanenburgbaan uit. Tussen maandagmorgen 17 augustus tot vrijdagavond 28 augustus worden aansluitend werkzaamheden aan de start- en landingsbaan uitgevoerd. In deze periodes is de Zwanenburgbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer. Er worden werkzaamheden uitgevoerd aan de bekabeling van alle verlichting in de start- en landingsbaan.

Aangepast baangebruik
Door het lage aantal vliegbewegingen is de Zwanenburgbaan in de afgelopen maanden weinig ingezet. In de eerste twee weken van juli ging het om 3 tot 6% van de vliegbewegingen, gemiddeld 10 tot 20 vluchten per dag. Om de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken, is gekozen om deze werkzaamheden vervroegd uit te voeren. Tijdens het onderhoud is de kans aanwezig dat de Buitenveldertbaan en Aalsmeerbaan vaker worden ingezet.

De Polderbaan en Kaagbaan worden bij voorkeur zoveel mogelijk ingezet, omdat de aan- en uitvliegroutes relatief gezien minder geluidshinder veroorzaken dan van de andere banen. Het kan voorkomen dat er op piekmomenten een tweede start- of landingsbaan nodig is. Op deze piekmomenten, of wanneer de Polderbaan of Kaagbaan niet inzetbaar zijn vanwege weersomstandigheden, worden de andere start- en landingsbanen ingezet.

Bewonersaanspreekpunt Schiphol
Op de website van Bewonersaanspreekpunt Schiphol (BAS) wordt momenteel wekelijks een factsheet gepubliceerd over de heropstart van het vliegverkeer op Schiphol. Dit document geeft omwonenden inzicht in een gedetailleerde voorspelling van het vliegverkeer de komende week en wordt er teruggekeken naar het vliegverkeer van de voorgaande week.

Foto: Schiphol.nl

Gepubliceerd: 20 juli 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×