Baanonderhoud aan Polder- en Kaagbaan

Schiphol voert de komende periode onderhoudswerkzaamheden aan de Polder- en Kaagbaan uit. Aan beide start- en landingsbanen wordt steeds in een week tijd het jaarlijkse, reguliere onderhoud uitgevoerd. Tijdens de werkzaamheden is de betreffende start- en landingsbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer. Dit heeft gevolgen voor het vliegtuiggeluid in de omgeving.

Kaagbaan
Vooral de werkzaamheden aan de Kaagbaan hebben gevolgen voor Aalsmeer. Van maandagochtend 21 september tot en met zaterdagavond 26 september worden er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de Kaagbaan. Tijdens dit onderhoud wordt er meer landend vliegverkeer op de Aalsmeerbaan en Zwanenburgbaan verwacht. Voor het startend verkeer wordt er meer gebruik gemaakt van de Aalsmeerbaan, Buitenveldertbaan en Zwanenburgbaan.

Bewonersaanspreekpunt Schiphol
Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer tijdens de werkzaamheden kunnen omwonenden contact opnemen met BAS. Dat is het informatie- en klachtencentrum over het vliegverkeer van, naar en op Schiphol. Dit kan via telefoonnummer 020-6015555 of het raadplegen van de website.

Op de website van BAS wordt momenteel wekelijks een factsheet gepubliceerd over de heropstart van het vliegverkeer op Schiphol. Dit document geeft omwonenden inzicht de ontwikkeling van het vliegverkeer, door een verwachting af te geven voor de komende week en terug te kijken naar de voorgaande week. Schiphol houdt omwonenden via een nieuwsbrief op de hoogte van het effect in de regio van het toenemende vliegverkeer. Iedereen kan zich aanmelden voor de burennieuwsbrief.

Foto: Schiphol.nl

Gepubliceerd: 26 augustus 2020 om 21:09 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×