Replica watertoren siert alvast rotonde

Om de rotonde op de kruising Zwarteweg-Burgemeester Kastelein (N196) een uitstraling te geven die bij Aalsmeer past, heeft de gemeente een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Vooruitlopend op de uitslag en uitvoering hiervan heeft een groep bewoners uit de Sweelinckstraat het kale middenstuk alvast voorzien van een (tijdelijk?) kunstwerk.

Op zaterdagmiddag 15 augustus hebben en Hornmeerders een twee meter hoge kopie van de watertoren neergezet. Zij lieten de Nieuwe Meerbode weten dat volgens hen de definitieve invulling nog wel even op zich laat wachten en dat zij Aalsmeers nieuwe rotonde alvast van een echt Aalsmeers tintje wilden voorzien.

Ooit pronkte de namaak watertoren op een praam tijdens de Pramenrace, Daarna heeft de replica enkele jaren in een tuin gestaan. Nu dus op de nieuwe rotonde.

Foto: Laurens Niezen Fotografie | LNF

Gepubliceerd: 17 augustus 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×