Dorpswandeling in het teken van architectuur

Welke Aalsmeerse kerk noemen we een kruiskerk? Wat is er bijzonder aan de architectuur van ‘Broeckmans’? Welke bouwinvloeden zien we terug in het winkelgebied? Tijdens de dorpswandeling in Aalsmeer-Centrum komende zaterdag krijgen deelnemers de antwoorden op deze en andere vragen.

In het voorjaar en de zomer wordt in de dorpskern van Aalsmeer elke maand een dorpswandeling georganiseerd door de Historische Tuin Aalsmeer. De wandeling voert deelnemers langs bekende Aalsmeerse monumenten, maar ook langs minder bekende punten die historisch gezien interessant zijn. Tijdens de wandeling wordt hier letterlijk bij stil gestaan en werpen de gidsen vanuit hun eigen
deskundigheid een nieuw licht op de lokale geschiedenis.

Bijzondere gebouwen
De dorpswandeling van zaterdag 29 augustus staat onder leiding van Joop Kok, architect, geschiedeniskenner en auteur van diverse publicaties over architectuur en Aalsmeer. Hij gaat specifiek in op de architectuur van een aantal bijzondere gebouwen in de dorpskern. De wandeling start om 13.15 uur en duurt ongeveer vijf kwartier. Startpunt is de Historische Tuin aan het Praamplein.
Deelname kost € 5,00. Reserveren graag via coordinator@historischetuinaalsmeer.nl of tel. 0297-
322562.

De dorpswandelingen zijn geschikt voor iedereen die meer wil weten over Aalsmeer. Verwacht geen zware kost, wel een informatief verhaal doorspekt met leuke wetenswaardigheden. Naast zaterdag 29 augustus is er dit jaar nog een wandeling op 26 september. Ook hiervoor kunt u al reserveren. De dorpswandeling is op aanvraag tevens voor groepen te boeken.

Foto: eigen foto

Gepubliceerd: 16 augustus 2020 om 12:19 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×