Uiterweg afgesloten voor voltooiing Aardbeienbrug

De werkzaamheden aan de Aardbeienbrug zijn bijna gereed. Toch zijn er nog een aantal werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd voordat de brug compleet is. Zo worden de leuningen tussen de rijweg en het voetpad nog geplaatst en zullen de grote betonblokken die nu nog voor de brug staan ingeruild worden voor een subtielere maar duidelijk zichtbare aanrijdbescherming. Van deze werkzaamheden zullen de weggebruikers nagenoeg geen overlast ervaren.

Om de verkeersveiligheid te verhogen en het gemotoriseerde verkeer te attenderen dat er ook fietsers over de brug gaan, wordt er een rode fietsstrook op het asfalt aangebracht. Deze fietsstrook wordt door middel van een rode coating op het asfalt aangebracht. Om de coating voldoende te kunnen laten drogen is het noodzakelijk dat er geen verkeer over het gecoate wegdek rijdt. Daarom worden deze werkzaamheden in de nacht van 18 op 19 augustus tussen 22 uur en 6 uur worden verricht. Mochten de weersomstandigheden op de genoemde nacht dusdanig slecht zijn, dan worden de werkzaamheden verschoven naar de nacht van 19 op 20 augustus.

Pendelbusje
Voor de nood- en hulpdiensten zal de brug toegankelijk blijven, zij kunnen te allen tijde gebruik maken van de gehele Uiterweg. Ook is het mogelijk om de brug te voet en met de fiets te passeren.
Om de hinder zo klein mogelijk te maken, stelt uitvoerder H. van Steenwijk tijdens de afsluiting kosteloos vervoer (pendelbusje) ter beschikking om bewoners en bezoekers van de Uiterweg vanaf de Aardbeienbrug naar de percelen te vervoeren.

Foto: Aalsmeer Vandaag | Arjen Vos (archief)

Gepubliceerd: 13 augustus 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×