Aanleg park langs de Machineweg in zicht

Aalsmeer – Op 15 september 2020 heeft het college besloten het inrichtingsplan voor het park langs de Machineweg vast te stellen en het plan voor te leggen aan het bestuur van de Stichting Leefomgeving Schiphol voor een financiële bijdrage van € 1.3 miljoen. De Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS) neemt hierover naar verwachting op 28 september 2020 een besluit.
Het college stelt daarna aan de gemeenteraad voor om voor het gehele plan een krediet van ruim € 2 miljoen besluit beschikbaar te stellen, waarbij rekening wordt gehouden met de bijdrage van de SLS. De planning is dat de gemeenteraad in de raad van 29 oktober aanstaande over dit voorstel besluit.

Puzzelen
“Achter de schermen is de laatste tijd hard gewerkt en zijn alle opties bekeken en tegen het licht gehouden. De grootste uitdaging was het plan voor de buitenruimte bij De Bloemhof”, zegt wethouder Robert van Rijn. “Het was puzzelen met het aantal parkeerplaatsen, de nieuwe sportvelden, uitstapmogelijkheden voor de bussen, de positie van de jongerenontmoetingsplek en het verplaatsen van het krachthonk van de handbalvereniging Aalsmeer. Daarnaast wilden we zorgen voor een mooie entree aan de Braziliëlaan. Het is mooi om te zien dat de plannen in goed overleg samen met de inwoners, wijkoverleg Oost, sportverenigingen en bedrijven tot stand zijn gekomen.”

Wat staat er in de voorstel?
In het voorstel wordt de entree voor auto’s van en naar De Bloemhof verplaatst naar de Braziliëlaan en blijft de toegang vanaf de Hornweg alleen toegankelijk voor langzaam verkeer. Op de plek van de huidige parkeerplaats komen nieuwe sportvelden (o.a. een multiveld, twee beachhandbalvelden en een jeu-de-boulesbaan) en in het park langs de Machineweg wordt een kleurige wandelroute aangelegd met verschillende trim- en fitnesstoestellen. Als de gemeenteraad de middelen voor het plan ter beschikking stelt, wordt gestart met de aanleg van het park.

Foto: Gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 22 september 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×