Caiway doelwit van DDoS-aanval

De afgelopen dagen is het netwerk van Caiway doelwit geweest van een DDoS-aanval. Daardoor werkten de diensten van de provider mogelijk niet zoals het hoort. Caiway zegt in een mail aan alle abonnees er alles aan te doen om nieuwe aanvallen zo snel mogelijk af te wenden. Bij een DDoS-aanval bestoken internetcriminelen belangrijke delen van een netwerk met enorme hoeveelheden data. De servers kunnen deze hoeveelheid niet verwerken, waardoor ze niet meer reageren zoals zou moeten.

Wat de reden is van deze DDoS-aanvallen is onbekend. Het uitvoeren hiervan is strafbaar en daarom heeft Caiway aangifte gedaan. De digitale recherche van de politie onderzoekt de zaak. Ook is het Nationaal Cyber Security Centrum betrokken. Zij adviseren in het weren van nieuwe DDoS-aanvallen. Bij de DDoS-aanval zijn de persoonlijke gegevens van de abonnees niet in gevaar geweest.

 

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 2 september 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×