Deel inkomsten boek Muzikaalsmeer naar Dag van je Leven

Veel mensen dragen Stichting Dag van je Leven een warm hart toe. Zo ook muziekliefhebber Pieter Groenveld. Hij doneert een deel van de verkoopinkomsten van het unieke boek ‘Muzikaalsmeer, de Aalsmeerse muziekgeschiedenis 1950-2010’ aan de stichting, die zich in de regio inzet voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit typisch Aalsmeerse boek is tijdens de Aalsmeerse Week voor de speciale prijs van € 19,95 verkrijgbaar bij Total Copy Service in de winkel of via hun webshop.

Actieve muziekscene
Aalsmeer heeft lange tijd een bijzonder actieve muziekscene gekend. Statistisch gezien moeten heel veel Aalsmeerders actief zijn geweest als muziekuitvoerders. Dit kon variëren van deelname aan één van de vele koren die Aalsmeer rijk was en vaak nog is, tot de eerste dansorkesten die in en kort na de Tweede Wereldoorlog ontstonden. Maar ook lieten de talloze popbands vanaf de jaren 60-70 van zich spreken. Ook was Aalsmeer een fraai mandoline-orkest en een Hawaïaanse band rijk. Verder was daar natuurlijk de Hobo String Band en ook tal van solo artiesten die vaak tot ver buiten de gemeentegrenzen optraden. Ook waren er voor zo’n relatief kleine gemeente tal van locaties waar ons lokale talent, plus nationale en zelfs internationale gezelschappen een podium vonden.

Een klein team van ook weer Aalsmeerders hebben zo’n tien jaar geleden een representatief overzicht samengesteld van wat er zo al niet op muzikaal vlak heeft plaatsgevonden in de periode 1950 – 2010. Dit heeft geresulteerd in een negentig pagina’s dik boek met tal van foto’s, interviews en zelfs een CD en een DVD met fragmenten over dit rijke Aalsmeerse muziekverleden. De laatste boeken zijn nu verkrijgbaar, maar op = op.

Gepubliceerd: 1 september 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×