Expositie Oude Raadhuis: een vat vol tegenstellingen

Aalsmeer – Voor het eerste sinds maanden is er weer een expositie te zien in het Oude Raadhuis. Contradictions is de titel. Die titel suggereert allerlei tegenstellingen, maar één ding staat vast en dat is dat de kunstenaars die exposeren in onze lokale topgalerie het Oude Raadhuis, elkaar versterken in vakmanschap. José van Tubergen, Annemiek van Kollenburg en Karen Santen zijn alle drie opgeleid aan de befaamde Gerrit Rietveldacademie in Amsterdam. En dat is terug te zien in de kwaliteit van het werk.

Dat heeft een expositie opgeleverd met abstracte schilderijen, keramiek en beeldhouwwerk die ergens over gaat. Daarbij is het zo dat er elke zondagmiddag één van de kunstenaars aanwezig is om over het werk te praten of toe te lichten.

Schilderijen en beelen
José van Tubergen (1946) schildert en maakt beelden geïnspireerd op sporen die mensen achterlaten. Annemiek van Kollenburg werkt driedimensionaal ook al noemt ze haar werk wel eens ruimtelijke schilderijen. En dat zijn heel abstracte strakke beelden waarin gespeeld wordt met lichte en donkere vormen.  Karen Santen staat wat leem betreft soms letterlijk met haar voeten in de klei. In tegenstelling, want die is er wel degelijk, tot het andere werk is haar werk organisch van toon en teint.

De expositie in de zalen van het Oude Raadhuis is nog te zien tot en met 15 november van dit jaar op de vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag tussen 14.00 uur en 17.00 uur. Voor de donderdag alleen op afspraak via een e- mail . Het e-mailadres kunt u vinden op www.skca.nl.

Foto: Contradictions | KCA

Gepubliceerd: 28 september 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×