Jazztheater in Bacchus

Aalsmeer – Trompettist/zanger Michael Varekamp en toetsenist Wiboud Burkens deden met hun theatertour Bacchus aan – en het is een feest geworden zoals het culturele café niet eerder heeft beleefd. Sommige oudere jazzliefhebbers hebben geaarzeld of ze zo’n grote groep mensen in deze coronatijd niet als ongemakkelijk zullen ervaren. Maar eenmaal op gepaste afstand van elkaar in de sfeervol ingerichte zaal van Bacchus en de muzikanten al spelend het podium, is daar niets meer van te merken.

Het werd een weerzien zonder weerga. Negen jaar geleden speelden Michael en Wiboud voor het eerst in Bacchus, met dezelfde bassist en drummer. Michael Varekamp is nog dezelfde trompettist die ‘zich thuis voelt zowel in de traditie van Louis Armstrong en Duke Ellington, als van in die van Miles Davis.’ Maar nu ontpopt hij zich ook als verteller van de jazzgeschiedenis

Feest en inkeer in coronatijd. Het blijkt mogelijk. In de herboren jazzclub Bacchus worden twee saxofonisten verwacht, die eerder op tournee gingen met The Legends: Efraim Trujillo op 10 oktober met het kwartet van de Columbiaans-Nederlandse pianist Tico Pierhagen en Ben van den Dungen op 12 december met zijn eigen kwartet voor een ‘Tribute to Coltrane’. Jazz naast de
deur, waar heb je dat nog?

Foto: The Legends | eigen foto Bacchus

Gepubliceerd: 28 september 2020 om 20:54 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×