Geen Red Ball Express op de weg, wel in het museum

Nu er dit jaar geen Red Ball Express wordt verreden, wil CRASH toch aandacht besteden aan deze traditie. Zo geeft Rick Franke op 19 september een lezing over de oorspronkelijke Red Ball Express in 1944. Er zal dit jaar geen rondrit plaatsvinden. maar wellicht staan er wel een paar historische voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog op het fortterrein. Daarnaast zal tussen de lezingen door, doorlopend een film over de Red Ball Express worden vertoond.

Red Ball Express
Na D-Day stootten Montgomery, Bradley en Patton zo snel door met hun troepen dat de bevoorrading van die troepen aan het front stokte. Het Verhaal gaat dat Generaal Patton zover doorstootte tot hij geen brandstof meer had, een dikke sigaar opstak en zei: “Ik ben nu zover gekomen. Zorg maar dat ik voorraden krijg”, De operatie Red Ball Express is in anderhalve dag op poten gezet en leverde op zijn hoogtepunt 3 miljoen liter brandstof af aan het front, waarvan het grootste deel in Jerrycans. Ook werden andere voorraden toegeleverd, zoals munitie en voedsel. Die logistieke operatie ging 24 uur per dag door over smalle Franse wegen.

Als gevolg van de coronabeperkingen kunnen slechts een beperkt aantal toehoorders per sessie toegelaten worden. Bezoekers van het museum en een van de lezingen moeten zich daarom opgeven via de website op www.crash40-45.nl/kaarten-reserveren/. Deze lezing is uitstekend te combineren met een bezoek aan het museum. Toegang tot de lezing is gratis voor bezoekers aan het museum.

Het museum is op zaterdag en de tweede zondag van de maand geopend van 11.00 tot 16.00 uur en is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug.

Voor meer informatie over het museum en het werk van het CRASH Luchtoorlog –en Verzetsmuseum ’40- ‘45: www.crash40-45.nl, Instagram of  Facebook raadplegen.

Gepubliceerd: 7 september 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×