KCA start weer met culturele evenementen

Concertgangers en andere kunstliefhebbers zijn weer welkom. De vrijwilligers van KCA zijn hard aan het werk geweest om in deze barre tijden nagenoeg alle culturele evenementen weer mogelijk te maken. Op beperkte schaal, met inachtneming van de inmiddels bekende coronaregels.

Kunst in centrum en Oude Raadhuis.
De Kunstroute gaat dit jaar niet door. Maar er zijn nog wel enkele andere buitenactiviteiten te beleven. De hele maand september zijn de Amazing Amateurs in de Etalage – een samenwerking met Cultuurpunt Aalsmeer – te bezichtigen; ruim vijftig amateurkunstenaars tonen hun bijzondere werken, van foto’s tot schilderijen en beelden, in de etalages van tientallen winkels in het centrum van Aalsmeer. De Gedichtentuin ‘Mijmeren’ op het Boomkwekerskerkhof is nog te zien in het weekend van 19-20 september. En op 18 september opent het Oude Raadhuis eindelijk weer zijn deuren met de (uitgestelde) expositie ‘Contradictons’.

Muziek in de Oude Veiling
De sfeervolle bovenzaal van de Oude Veiling was in normale tijden het ‘theater’ van Bob & Gon. Omdat die zaal nu minder capaciteit heeft, zijn de plaatsbewijzen voor twee uitgestelde voorstellingen al ‘uitverkocht’. Op 18 oktober ‘Ramses’ van Gerard Alderliefste en op 5 november Tango duo ‘Duende’ met Argentijnse muziek. Volgend jaar willen Bob & Gon weer zo gauw mogelijk starten – ook dan weer met twee keer dezelfde voorstelling op één middag.

Cabaret en Jazz in Bacchus
Het knusse Cultureel Café Bacchus is helaas geen optie meer, maar de vrijwilligers van Bacchus zetten hun schouders eronder om de grote zaal, het zogenaamde Parochiehuis voor de cabaretvoorstellingen en jazzconcerten in het komende seizoen geheel naar de huidige richtlijnen om te toveren tot theaterzaal, geheel in de sfeer van Bacchus. Vanaf september 2020 maakt KCA daar dankbaar gebruik van. De uitgestelde cabaretvoorstelling van Ronald Snijders ‘Een avond met mij’ was snel uitverkocht. Wel zijn nog kaarten beschikbaar voor ‘Kleine Wereld’ van Fabian Franciscus op 30 oktober en voor ‘Tot hier en niet verder’ van Jasper van Kuijk op 21 november. Volgend voorjaar zijn nog vier voorstellingen te verwachten, steeds op de derde zaterdag van de maand.

Jazzseizoen
Voordat zij de ‘grote theaters ingaan’, openen Michael Varekamp & The Legends op 26 september in Bacchus het jazzseizoen met de muzikale show ‘Swingin’ Paris’. Zanger/trompettist Michael Varekamp neemt je met zijn bluesy stemgeluid, samen met rijzende ster en chansonnière Tess Merlot mee door de straten van het bruisende Parijs. Zij duiken in de Franse tijd van paradijsvogels als Josephine Baker, Louis Armstrong, Edith Piaff en Sydney Bechet. Mis het niet! Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar.

Dit jaar volgen dan nog drie jazzconcerten: op 10 oktober het kwintet van Columbiaans/Nederlandse pianist Tico (Pierhagen) y Aguabajo met ‘Puro’, op 14 november het jonge internationale kwartet Quartzite, en op 12 december ‘Tibute to Coltrane’, door het kwartet van de grootse saxofonist Ben van den Dungen. Volgend jaar zijn tot de zomer nog vijf jazzconcerten gepland.

Jazzclub
Voor degenen die de jazzconcerten van KCA en Cultureel Café Bacchus een warm hart toedragen, is de ‘KCA Jazzclub Bacchus’ opgericht. Het lidmaatschap kost € 25 per persoon (een extra donatie wordt zeer op prijs gesteld) en is het hele seizoen geldig. Daarmee kan Bacchus met KCA hét jazzpodium van Aalsmeer blijven en kunnen we jong talent volop kansen bieden. Het lidmaatschap geeft recht op € 5 korting per concert en voorrang in de voorverkoop

Op www.skca is alle informatie over het veelzijdige culturele aanbod van KCA te vinden. Kaartjes zijn uitsluitend te koop in de online KCA Ticketshop op www.skca.nl .

Foto: Anouk van Nunen

Gepubliceerd: 15 september 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×