Stopt u ook op 1 oktober met roken?

Dit jaar vindt voor de zevende keer Stoptober plaats. Met deze landelijke actie wordt opgeroepen om vanaf 1 oktober 28 dagen te stoppen met roken. Meer dan driehonderdduizend mensen deden de afgelopen jaren mee aan dit nationale stopmoment.

Onder de noemer ‘Stoppen doen we samen’ stoppen mensen door het hele land met roken. Wethouder Zorg Wilma Alink hoopt dat dit jaar veel Aalsmeerders zullen meedoen: “Aalsmeer wil een gezonde en rookvrije gemeente zijn. Stoptober sluit daar mooi bij aan. Door mee te doen met deze landelijke maand en het samen te doen, krijgen stoppers een extra steuntje in de rug om het vol te houden. En als we naar een rookvrije generatie willen, zullen we met zijn allen het goede voorbeeld moeten geven. Ik ken geen ouder die hoopt dat zijn of haar kind later gaat roken.”

Gratis app
Iedereen die aan Stoptober wil meedoen, kan zich inschrijven via de website stoptober.nl. Vanaf 28 september is de bijbehorende gratis app te downloaden die vanaf 1 oktober dagelijks steun biedt. De 28-dagen-niet-roken-reis begint op 1 oktober 2020.

Webinar
28 september is er vanaf 20.00 uur een gratis webinar, te volgen door iedereen die meedoet aan Stoptober en zich inschrijft op Stoptober.nl. Belangrijke tips en aanmoedigingen van coaches, artsen en de deelnemende BN’ers zullen in dit webinar aan bod komen. Dit jaar geven comedian Jörgen Raymann, actrice Tjitske Reidinga, presentator Rick Brandsteder, First Dates barman Victor Abeln en socialite Estelle Cruijff het goede voorbeeld. Ook is er tijdens het webinar gelegenheid om vragen te stellen.

Extra aanbod voor bedrijven
Naast ondersteuning voor individuele deelnemers heeft Stoptober, net als voorgaande jaren, een speciaal aanbod voor bedrijven en organisaties die stoppen met roken bij hun medewerkers onder de aandacht willen brengen. Bedrijven kunnen via www.bedrijven.stoptober.nl promotiematerialen bestellen en aanvullende trainingen aanvragen.

Foto: Foto: Jean-Pierre Jans/ANP

Gepubliceerd: 14 september 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×