Grieg en Sibelius in 'Intermezzo'

‘Intermezzo’ wil klassieke muziek meer onder de aandacht brengen van het Aalsmeerse publiek. Wekelijks zoeken programmamakers Sem van Hest en Cor Knol om de beurt de mooiste muziekstukken uit voor liefhebbers van klassieke muziek.

Het klassieke muziekprogramma ‘Intermezzo’ staat maandagavond 12 oktober in het teken van Noord-Europese componisten waarvan de Noor Grieg en de Fin Sibelius de bekendste zijn. Edvard Grieg was een Noors componist en pianist uit de Romantiek. Door werken als het Pianoconcert in a-mineur, de Lyrische Stukken voor piano, zijn liederen en de Peer Gynt-suites geldt hij als de belangrijkste Noorse componist. Grieg werd door de invloedrijke dirigent Hans von Bülow ook wel “de Chopin van het Noorden” genoemd.

Ook werk van minder bekende Zweedse componisten komt aan bod. Met andere woorden, weer een avondje heerlijke klassieke muziek op Radio Aalsmeer.

“Intermezzo” wordt iedere maandag van 21.00 – 23.00 uur uitgezonden. Terugluisteren van het programma kan via uitzending gemist

Gepubliceerd: 5 oktober 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×