Karlo Buys volgt burgemeester op als gast in ‘Door de Mangel’

Afgelopen maandag was het dan zover: de 300e gast in de Aalsmeerse talkshow ‘Door de Mangel’. Uiteraard betekende dat weer een bijzondere gast: burgemeester Gido Oude Kotte. Het werd een uitzending waarin we een kijkje mochten nemen in de mens achter de burgemeester. De 40-jarige burgemeester noemde drie woorden die het best bij hem passen: loyaliteit, inzet en gezelligheid. Woorden die ook in zijn werkkamer hangen.

Maatje te groot
Oude Kotte vertelde o.a. over zijn weg van raadslid naar burgemeester. “Aalsmeer stond bovenaan ons lijstje. Er moest gemeenschapszin zijn, een dorpskarakter hebben, in de buurt van de grote stad en het liefst in Noord-Holland”. Toen hij op gesprek kwam om gewogen te worden was Commissaris van de Koning Remkes van mening dat Aalsmeer voor een beginnend burgemeester een maatje te groot was. Als voorwerp nam de geboren Apeldoorner zijn persoonlijke voorzittershamer mee die hij van zijn opa heeft geërfd. “Zo lang ik burgemeester ben blijft Aalsmeer een zelfstandige gemeente. In ieder geval voor de komende 50 jaar”. De gehele uitzending is terug te luisteren via uitzending gemist

Karlo Buys
Volgende week zetten we de ‘normale’ reeks weer voort met Karlo Buys, een van de laatste kwekers op de Uiterweg en kweekt vooral Illex van de beste kwaliteit (rode bessen aan de tak, vooral voor de kerst). Hij is een oud klasgenootje van de 299e gast Daniel Harting. Hij wil graag van hem weten hoe hij de Westeinder ervaart, waar hij een aantal teelakkers heeft, en dan met name qua gebruik als recreatie-, natuur- en teeltgebied.

Heb je ook een vraag voor Karlo, mail deze dan naar studio@radioaalsmeer.nl of bel tijdens de uitzending naar: 0297-325858.

Door de Mangel‘ wordt iedere maandag uitgezonden van 19.00 – 20.00 uur en ook op donderdagavond tussen 18.00 en 19.00 uur op Rick FM (Uithoorn). Terugluisteren van de programma’s kan via uitzending gemist.

Gepubliceerd: 5 oktober 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×