Nieuwe vorm identiteitsfraude: brievenbushengelen

Aalsmeer/Kudelstaart – De politie Aalsmeer/Uithoorn waarschuwt u voor het zogenaamde brievenbushengelen. In de afgelopen dagen hebben zij namelijk een aantal meldingen gehad, waarbij post uit de brievenbus is gehengeld. Deze methode wordt gebruikt door criminelen om bijvoorbeeld op uw naam een nieuwe pinpas aan te vragen en dan de pas en de code uit de brievenbus te hengelen, of andere vormen van identiteitsfraude.

Er zijn brievenbussen die beveiligd zijn tegen hengelen, waardoor dit een stuk lastiger wordt. Zorg er ook voor dat wanneer u op vakantie bent, de post regelmatig wordt opgeruimd door een bekende. Let daarnaast ook op verdacht gedrag in uw straat. Vertrouwt u een situatie niet, bel dan 112!

Foto: Politie Aalsmeer-Uithoorn

Gepubliceerd: 8 oktober 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×