Week van de Ontmoeting in Aalsmeer

Aalsmeer- Het is deze week de Week tegen Eenzaamheid. Participe heeft hier in Aalsmeer de Week van de Ontmoeting van gemaakt, want eenzaamheid tegengaan begint met ontmoeten. En dat ontmoeten gebeurt in Aalsmeer onder andere bij de Gezelligheids Bridge Club van Participe in Buurthuis Hornmeer.

Op maandagmiddag leggen de leden van deze bridgeclub nog steeds gezamenlijk een kaartje. De club voldoet namelijk aan alle coronamaatregelen en valt ook binnen de regels van de geldende noodverordening. Wethouder Wilma Alink bracht ze ter gelegenheid van de Week van de Ontmoeting een bezoekje en een kleine versnapering.

Veilig ontmoeten
“Eenzaamheid is momenteel natuurlijk een ontzettend actueel thema. Het is fijn om te zien dat mensen in Aalsmeer ondanks alles toch nog mogelijkheden blijven vinden om elkaar te ontmoeten. Op een voor iedereen veilige manier natuurlijk. De leden van deze bridgeclub hebben het goed geregeld en kunnen gelukkig elkaar nog steeds zien. Maar dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ik hoop dat deze week mensen aan het denken zet hoe zij binnen alle richtlijnen toch mensen die alleen zijn kunnen ontmoeten. Een gezamenlijke wandeling of een kop koffie op anderhalve meter betekent vaak al veel voor mensen”, aldus wethouder Alink.

Participe
Wilt u contact met mensen uit uw buurt, maar weet u niet wat de mogelijkheden zijn? Bel dan met Participe op 020-5430 430. Hun vrijwilligers en professionals helpen u graag. Bijvoorbeeld met een kopje koffie in een wijkcentrum, een praatje in de bibliotheek, bingo’s, beweegactiviteiten of een gesprek met de maatschappelijk werker of ouderenadviseur. Participe werkt hierbij samen met onder andere de gemeente, Mantelzorg & Meer, Aalsmeervoorelkaar, onderwijs en partners uit de zorg.

Gepubliceerd: 5 oktober 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×