Aalsmeerse verhalen van toen in De Oude Veiling

Aalsmeer – Van 1 december tot en met 31 januari is in De Oude Veiling de tentoonstelling te zien met verhalen over de geschiedenis van Aalsmeer en Kudelstaart. In de Bibliotheek kunnen bezoekers luisteren en kijken naar verhalen uit het verleden met bijbehorende foto’s, documenten en voorwerpen.

De tentoonstelling vertelt het verhaal van de geschiedenis van De Oude Veiling, vanaf de bouw tot aan de huidige Huiskamer van Aalsmeer, met aandacht voor het veilingwezen en het verenigingsleven in het dorp. De verhalen uit Kudelstaart vertellen over het leven van de bewoners van Kudelstaart in de Tweede Wereldoorlog.

De verhalen zijn ook via de websites van de Bibliotheek Amstelland (www.debibliotheekamstelland.nl) en De Oude Veiling (www.deoudeveiling.nl) te beluisteren en te bekijken. Vanaf 1 december kunnen inwoners hun verhalen over de geschiedenis van Aalsmeer en Kudelstaart insturen naar a.furnee@debibliotheekamstelland.nl. Deze verhalen krijgen een plaats op de websites en in de tentoonstellingen die de partners regelmatig in De Oude Veiling gaan organiseren.

Gepubliceerd: 20 november 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×