Column Ernst de Jong: "Nog even geduld"

Ernst de Jong is een 56-jarige geboren Amsterdammer die sinds 2006 in Nieuw Oosteinde woont. Hij werkte 28 jaar als handelaar in grondstoffen, maar timmert dit jaar als zelfstandig ondernemer aan de weg. Naast diverse opdrachten als Consultant en Interim Manager, verkoopt hij bestaand hout, uit Rusland in de Benelux. Dit hout wordt weer gebruikt in het interieur of er worden weer meubels van gemaakt. Schrijven vindt hij leuk, vandaar dat hij zich aansloot bij de redactie van Radio Aalsmeer en nu ook als columnist. Iedere twee weken verschijnt er een pennenvrucht van zijn hand. Vandaag column nummer 15: ‘Nog even geduld’ .

Het regent hard. De temperatuur van 9 graden Celsius is normaal voor de tijd van het jaar, maar met de stevige westenwind is het toch fris op de fiets. Gelukkig hoef ik slechts 10 minuten te fietsen, maar ik kom toch redelijk doorweekt aan bij de fitness waar diverse sportieve bekenden zich al druk in het zweet werken.

Het ritme om elke werkdag om 8 uur te beginnen bij een van de fitnessclubs die Aalsmeer rijk is, blijft een dingetje waartoe je je met frisse tegenzin moet zetten. De wetenschap dat er gedurende de komende  90 minuten voldoende dopamine vrij zal komen geeft voldoende motivatie en dus stappen we eerst maar even op de fiets. Nu is er niets saaier dan 30 minuten fietsen zonder een meter vooruit te komen en omdat er niemand naast mij zit om een praatje mee te maken, zoek ik een kort filmpje op YouTube om de tijd te vergeten. Het is een promotiefilmpje geworden over vakantie in Frans-Polynesië, weer zo’n heerlijke bestemming waar ik waarschijnlijk nooit zal geraken, maar je mag toch dagdromen tijdens de dagelijkse sleur van zwoegen en zweten in de “Gym”?

Enfin, voordat ik er erg in heb, zijn de eerste 30 minuten voorbij gevlogen en begeef ik mij naar het krachthonk om de triceps, biceps, maar vooral de buikspieren even stevig onder handen te nemen. Wat doen we onszelf toch aan? Van YouTube switch ik naar Business News Radio, want op een schermpje kijken is er bij deze oefeningen even niet bij.  Ik blijf me verwonderen over telkens maar weer dezelfde onderwerpen: Corona, Trump en z’n verloren verkiezingen of de aanzwellende kritiek op het kabinet vooral veroorzaakt door de in mei volgend jaar ophanden zijnde verkiezingen.

Of het nu de telkens terugkerende actualiteiten zijn die mijn oren middels de oordopjes bereiken, of dat het toenemende gevoel van verzuurde spieren is, dat weet ik niet, maar het is hoog tijd om nog even een half uurtje uit te lopen op de loopband. Natuurlijk zet ik hierbij een filmpje op, ditmaal over Ohrid, een opkomend toeristisch gebied in Noord-Macedonië. Zeker ook de moeite waard om eens te bezoeken, zodra het weer kan.

Dat is precies waar het allemaal om draait… zodra het weer kan. Ik denk dat wij voorzichtig optimistisch mogen zijn  nu er redelijk zicht is op een Corona vaccin er voldoende capaciteit is wat betreft de teststraten en we weer voorzichtig plannen mogen gaan maken waar we volgend jaar zomer naar toe zullen gaan. Laten we eerlijk zijn: de voorpret is zeker zo leuk.

Goed ik heb mijn portie loopband gehad. Ik fiets snel naar huis voor een warme douche en ga vervolgens weer lekker aan het werk.

Foto: © Radio Aalsmeer | Ernst de Jong

Gepubliceerd: 22 november 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×