Megateststraat tweede COVID-teststraat in Aalsmeer

Aalsmeer – Nadat we eerder al melding maakten van een commerciële COVID-teststraat aan de Witteweg in Aalsmeer, is er nu ook een megateststraat neergestreken binnen onze gemeentegrenzen. Het bedrijf Megateststraat.com claimt zelfs dat haar teststraat in een tent op het Quick Parkingterrein de grootste van Nederland is. Momenteel is er capaciteit voor 2.500 dagelijkse tests, maar zal spoedig worden ingehaald door de XL-teststraten van de overheid. De XL-teststraat in aanbouw op P4 van Schiphol biedt vanaf 1 december plaats aan 5.000 tot 10.000 mensen per dag. Maar reizigers zullen daar niet getest kunnen worden.

Geen ruimte
Hoewel Schiphol niets liever wil dat iedere reiziger die van of naar een hoogrisicobied vliegt verplicht getest wordt, zal de luchthaven de commerciële teststraat geen ruimte bieden op haar grondgebied.
Het is geen geheim dat de GGD en het RIVM niet staan te springen om aanbieders van commerciële teststraten te faciliteren. Teststraat.com biedt bijvoorbeeld al antigeensneltesten aan, terwijl het RIVM daar nu nog onderzoek naar doet. Volgens het bedrijf voldoen zij echter aan alle RIVM-richtlijnen en alle positieve testresultaten zeggen zij door te geven aan de GGD. De klanten worden volgens het bedrijf bij het registreren gevraagd om daarvoor toestemming te geven.

Geen toezicht
Voor de GGD Kennemerland is het moeilijk na te gaan hoe betrouwbaar de ‘XXL’-teststraat is, omdat zij daar geen toezicht hebben, laat een woordvoerder weten. De GGD zegt dat de commerciële teststraat aan haar klanten vraagt de positieve resultaten van de antigeensneltesten door te geven, maar zou alleen uitslagen van het bedrijf zelf accepteren. Indien klanten daar een PCR-test hebben gedaan, moet ook dan het laboratorium die uitslag doorgeven. De woordvoerder van de GGD Kennemerland zegt dat dat ook niet gebeurt en geen idee te hebben met welk laboratorium Teststraat.com werkt.

Bron: NH Nieuws / Doron Sajet
Foto: Megateststraat | NH-Nieuws

Gepubliceerd: 16 november 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×