Renovatie Barendebrug volledig afgerond

Aalsmeer – Waar het herstel van de Aardbeienbrug steeds problemen oplevert, is de renovatie van de Barendebrug in de Dorpsstraat volledig afgerond. De monumentale brug is geheel in de oorspronkelijke staat hersteld.

Het project liep al sinds 6 april en is op donderdag 12 november definitief afgerond nadat de laatste onderdelen op de bovenbouw werden geplaatst. Tijdens de werkzaamheden werd al het gemotoriseerde verkeer omgeleid via de Van Cleeffkade. Voetgangers en fietsers konden wel passeren via het voetgangersbruggetje. Vanaf 9 september was de brug al geopend voor al het verkeer.

De originele doorvaartbreedte is hersteld door de plaatsing van nieuwe funderingspalen. Daarnaast is er een nieuw betonnen brugdek gerealiseerd. Ook het metselwerk is hersteld en er is nieuwe bestrating aangelegd. De hamei van de brug is door aannemer Griekspoor volledig gerestaureerd en geconserveerd om de levensduur ervan te verlengen.

Uitgangspunt was om de burg in oorspronkelijke staat te herstellen. Wel zijn er enkele aanpassingen in de constructie gedaan, zodat de brug voldoet aan de huidige richtlijnen en regelgeving. Door deze aanpassingen kan al het verkeer weer veilig gebruik maken van de brug.

Foto: Barendebrug | J. Tesselaar

Gepubliceerd: 12 november 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×