44 sociale huurappartementen in Spoorlaan

Aalsmeer – Donderdag 3 december tekenden gemeente Aalsmeer en ruimte-ontwikkelaar Bohemen de koopovereenkomst voor een stuk grond in het deelgebied Spoorlaan van de gebiedsontwikkeling De Tuinen van Aalsmeer. Wethouder Robert van Rijn: “Er is in Aalsmeer en Kudelstaart vraag naar betaalbare huurwoningen. Om in deze behoefte te voorzien worden er door het samenwerkingsverband van Eigen Haard, Bohemen en Trebbe 44 sociale huurappartementen gerealiseerd. De appartementen onder de naam Laurierhof komen aan de Spoorlaan, in de hoek Burgermeester Kasteleinweg / Baanvak. Begin 2021 wordt er gestart met de bouw van de woningen.”

Wooncomfort
Johan Bombach, directeur bij Trebbe: “We hebben het wooncomfort van de bewoners als uitgangspunt genomen, alle voorzieningen zijn getroffen om dit ook te borgen. Ik kijk uit naar een voorspoedige bouwperiode.”
Het project Laurierhof is de volgende stap in de gebiedsontwikkeling De Tuinen van Aalsmeer. Als gevolg van de herinrichting van de N201 werkt Bohemen samen met de gemeente Aalsmeer aan de realisatie van dorpse woonbuurten in verschillende segmenten. Laurierhof is onderdeel van het deelgebied Spoorlaan. Dit deelgebied bestaat uit de hofjes: Venkelhof, Korianderhof en Laurierhof.

De grondgebonden woningen van Venkelhof en Korianderhof zijn al opgeleverd. “De realisatie van Laurierhof is het sluitstuk in de ontwikkeling van het deelgebied Spoorlaan”, vertelt Jasper Rotteveel, van Bohemen. De eerst volgende stap is verder gaan met de deelplannen Zwarteweg en Polderzoom.

Gepubliceerd: 10 december 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×