Alleen etenswaren op Aalsmeerse weekmarkt

Aalsmeer – De Aalsmeerse weekmarkt gaat dinsdag door. Warenmarkten mogen doorgaan als aan strenge voorwaarden wordt voldaan. In de recente kabinetsmaatregelen die tot 19 januari 2021 gelden is afgesproken om non-foodkramen te weren om mogelijke drukte tegen te gaan.

Weekmarkten worden gezien als een open-luchtsupermarkt die voorziet in eerste levensbehoeften van inwoners en bijdraagt aan de vermindering van druk op en drukte in de gewone supermarkten. De gemeente doet een dringend beroep op bezoekers en ondernemers om zich aan de voorschriften te houden voor een veilige markt. Ook verzoekt de gemeente aan bezoekers om een mondkapje te dragen.

Corona-protocol
Om nog meer ruimte op de markt te creëren, worden alleen warenkramen toegestaan die eerste levensbehoeften (etenswaren) verkopen. Ook gelden wederom duidelijke hygiënemaatregelen voor marktondernemers en bezoekers.
Dit ‘corona-protocol’ is conform de richtlijnen van het RIVM en de GGD. De marktmeester en handhavers van de gemeente zien toe op naleving van deze regels. Bij niet voldoende afstand of groepsvorming vindt handhaving plaats en zo nodig sluiting.

Wat wel en wat niet
– Alleen eerste levensbehoeften (levensmiddelen).
– Drogisterij artikelen.
– Bloemen, geen planten. Wel kerstbomen.
– Dierbenodigdheden.
– Food mag niet genuttigd worden en wordt verpakt mee gegeven..

Het is niet de bedoeling dat er etenswaren genuttigd wordt op de markt. De marktkooplieden geven de producten mee in meeneemverpakkingen. Er staan waarschuwingsborden op en rond de markt waarop staat dat mensen anderhalve meter afstand moeten houden van elkaar en waarop ook de andere voorwaarden bij dit besluit kenbaar worden gemaakt.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 21 december 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×