Bewonerscommissie wil sedum op schuurdaken

Aalsmeer – Woningbouwvereniging Eigen Haard stelt € 50.000,- beschikbaar voor ideeën die bijdragen aan de kwaliteit en het uiterlijk van gebouwen van Eigen Haard en de directe omgeving ervan. De bewonerscommissie Stommeer heeft van deze gelegenheid gebruik gemaakt om een idee in te brengen in de hoop dat deze word verwezenlijkt.

In de Hugo de Vriesstraat en de A.H. Blauwstraat kijken zo’n 100 huishoudens tegen saaie zwarte schuurdaken aan. Dat moet toch beter kunnen, dacht de bewonerscommissie en een aantal bewoners. Voorzitter van de commissie Roy Fransen: “Ons plan is om de schuurdaken te bedekken met bloeiend sedum, voor een groenere en betere buurt. Naast een mooier gezicht wordt het regenwater door het sedum opgenomen en zo wordt het riool niet overbelast.”

De bewoners hopen dat veel mensen op hun plan stemmen, zodat zij als winnaar uit de bus komen en de buurt voorzien wordt van groene daken. Stemmen op dit idee kan van 8 december 2020 t/m 14 januari 2021 via eigenhaard.nl/stemmen.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 11 december 2020 om 7:52 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×