Eetstoornissen centraal in 'Young Ones'

Young Ones’ is een radioprogramma voor en met jongeren. Een programma bomvol muziek, gezellige gasten en leuke nieuwtjes, maar gaat ook heftige onderwerpen niet uit de weg.

Woensdag 9 december is een bijzondere uitzending van Young Ones omdat deze helemaal in het teken staat van eetstoornissen. De onlangs overleden Nikita van 20 jaar had een eetstoornis en staat in deze uitzending centraal. Ze wilde heel graag jonge mensen uitleggen hoe het is om een eetstoornis te hebben om te voorkomen dat er meer jongeren hetzelfde lot zouden moeten ondergaan.

Jonas, Stevan en Ilse hebben onder andere contact met haar ouders over hoe het is voor het gezin om je dochter te zien lijden aan deze eenzame ziekte. En ook spreken ze de 20-jarige Miriam van Oorschot, die Nikita ook heeft gekend. Ze is, doordat ze zelf aan een eetstoornis leed, iets heel moois begonnen. Als ervaringsdeskundige maakt ze zogenaamde recoveryboxen om patiënten of hun gezin een hart onder de riem te steken. Nikita zal in deze uitzending dus echt een stem hebben.

Young Ones‘ hoor je om de week op woensdag tussen 19.00 en 20.00 uur bij Radio Aalsmeer.  Terugluisteren van de programma’s kan via uitzending gemist. Volg ‘Young Ones‘ ook via Facebook en Instagram.

Foto: Nikita en haar ouders | eigen foto

Gepubliceerd: 5 december 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×