'Intermezzo' in teken van Beethoven

‘Intermezzo’ wil klassieke muziek meer onder de aandacht brengen van het Aalsmeerse publiek. Wekelijks zoeken programmamakers Sem van Hest en Cor Knol om de beurt de mooiste muziekstukken uit voor liefhebbers van klassieke muziek.

Intermezzo op 7 december staat weer in het teken van het Beethoven-jaar, een bijzonder strijkkwartet laat Sem horen door Beethoven gecomponeerd in 1799 met duidelijk nog de invloed van Mozart hoorbaar. Beethoven wilde graag les van Mozart, dat is uiteindelijk niet gelukt, wel is de invloed van Mozart merkbaar in zijn werken. Naast Beethoven’s werken daarom ook composities van Mozart, zowel kamermuziek als orkestrale uitvoeringen.

“Intermezzo” wordt iedere maandag van 21.00 – 23.00 uur uitgezonden. Terugluisteren van het programma kan via uitzending gemist.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 4 december 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×