Inbrekers nemen geen vrij in de decembermaand

Aanvankelijk zag het er naar uit dat veruit de meeste mensen thuis zouden blijven gedurende de feestmaand in deze bizarre tijden. Onderzoek onder 554 huishoudens leert ons echter dat een 25% van de ondervraagden toch van plan is er op uit te trekken. Natuurlijk is dat minder dan andere jaren daar kerstmarkten of wintersportplaatsen, geen optie zijn. Toch moeten we ons hoeden voor inbrekers tijdens de feestdagen. Juist als meer huizen bewoond zijn, vallen de lege huizen extra op. Inbrekers zijn altijd op zoek naar de zogenaamde ‘makkelijke prooien’, dat zijn de woningen waar overduidelijk geen mensen in aanwezig zijn én waar je niet heel veel moeite hoeft te doen om in te breken.

Wat doe je er tegen?
Misschien is het goed om nog eens op een rijtje te zetten wat je er zoal tegen kunt doen:
– Zorg voor goede sloten voor deuren en ramen;
– Laat bij afwezigheid een bewoonde indruk achter door bv meerdere lampen aan laat alsof je thuis bent;
– Goede beveiligingscamera’s hebben een afschrikkende werking;
– Laat een radio aan;

High Impact Crime
De overheid noemt een inbraak of inbraakpoging een ‘High Impact Crime’, een misdaad met flinke gevolgen voor de slachtoffers. De schade die wordt aangericht door het stelen van iemands, soms kostbare bezittingen,  is één, maar de emotionele gevolgen naar aanleiding van een inbraak blijken enorm te zijn waar mensen nog maandenlang last van kunnen hebben. Dus let een beetje op met z’n allen. Maak het ze niet te gemakkelijk.

Gepubliceerd: 7 december 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×