Ook maatregelen vogelgriep treffen Boerenvreugd

Doordat er vogelgriep geconstateerd is bij een bedrijf in Mijdrecht heeft de overheid nu extra maatregelen genomen. Deze maatregelen gelden voor alle bedrijven binnen 10 km rond de locatie in Mijdrecht. Het doel van de maatregelen is om contact tussen wilde vogels en pluimvee te voorkomen zodat de ziekte zich niet verspreid. Ook Aalsmeer valt binnen deze 10 km.

En alsof de Aalsmeerse kinderboerderij nog niet genoeg getroffen is door de coronamaatregelen, geldt voor Boerenvreugd een vervoersverbod voor pluimvee. De boerderijvogels blijven voorlopig in hun hokken, de mest van de dieren wordt apart gehouden en verkoop van eieren is voorlopig niet toegestaan. De kinderboerderij is wel open voor publiek.

Door de coronamaatregelen is het terrein van de boerderij echter beperkt toegankelijk. Van dinsdag t/m vrijdag zijn bezoekers welkom in het speeltuingedeelte van de boerderij. De deuren staan open van 9.30 uur tot 16.30 uur. In het weekend is het gehele buitenterrein te bezoeken. De boerderij is dan geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur. De gebouwen zijn de hele week gesloten voor publiek. In geval van nood kan er wel gebruik worden gemaakt van het toilet aan de buitenkant van de stolp.

Gepubliceerd: 7 december 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×