Voorkom een boete, lever je vuurwerk in

Regio – Deze jaarwisseling is het afsteken van vuurwerk verboden. Om mensen in de gelegenheid te stellen om veilig afstand te doen van hun vuurwerk, kunnen inwoners (particulieren) uit Aalsmeer hun vuurwerk op 24 en 27 december 2020 zonder gevolgen inleveren bij in totaal zes inleverpunten in Amsterdam en Uithoorn.

De inleverpunten zijn makkelijk per auto te bereiken. Het vuurwerk dient veilig vervoerd te worden, dat wil zeggen zo veel mogelijk in de originele verpakking. Het is vanwege de veiligheid niet de bedoeling dat mensen met het openbaar vervoer naar het inleverpunt komen.

Inleverlocaties
Op de volgende tijdstippen en locaties kan vuurwerk worden ingeleverd:
– Donderdag 24 december 10.00 uur tot 13.00 uur op de parkeerplaats van Sporthallen Zuid aan het Burgerweeshuispad in Amsterdam Zuid en op het parkeerterrein/Evenemententerrein Legmeer-West aan de Randhoornweg in Uithoorn.
– Zondag 27 december 14.00 uur tot 17.00 uur op de parkeerplaats Sportcentrum Ookmeer aan de Dokter Meurerlaan in Amsterdam-Osdorp en op P12A aan de Holterbergweg in Amsterdam Zuidoost.

Inwoners van de Amstellandgemeenten die nog vuurwerk hebben, kunnen dit op 24 en 27 december 2020 anoniem en zonder consequenties, op bovenstaande locaties inleveren. Dit geldt voor alle typen vuurwerk tot een maximum van 25 kilo per persoon.

Welk vuurwerk mag wel?
Tijdens de jaarwisseling 2020-2021 is klein vuurwerk zoals sterretjes afsteken en knalerwten (categorie F1) wel toegestaan. Dit mag iedereen die ouder is dan 12 jaar het hele jaar door kopen en afsteken. Dit jaar geen vuurwerk, dus laat de champagnekurken dan maar knallen!

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 22 december 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×