Ziekenhuis Amstelland staakt voorlopig reguliere zorg

Amstelveen – Het aantal coronabesmettingen blijft toenemen. Dat merkt ook het Ziekenhuis Amstelland. Samen met de ziekenhuizen in de regio vangen zij een toenemend aantal patiënten op. Helaas is het streekziekenhuis daarom genoodzaakt niet-spoedeisende operaties en behandelingen tot en met 8 januari 2021 te verschuiven naar een later tijdstip. Patiënten voor wie dit geldt, worden hier persoonlijk over geïnformeerd. Dat meldt het ziekenhuis op haar website.

Esther Agterdenbos, voorzitter Raad van Bestuur: “Het moeten uitstellen van zorg blijft een nare boodschap. Sinds de start van de tweede golf hebben we steeds geprobeerd de reguliere zorg door te laten gaan en dat is tot nu toe gelukt. Niet alleen vanwege het toenemende aantal coronapatiënten, maar ook door verzuim onder het eigen personeel is het voor ons ziekenhuis – en de ziekenhuizen in de regio – continu puzzelen om de roosters rond te krijgen.”

Welke zorg gaat door?
Spoedoperaties, oncologische zorg, geplande keizersneden en overige niet-uitstelbare operaties gaan uiteraard door. Voor minder urgente operaties en behandelingen, kan de wachttijd oplopen.

Polikliniek-afspraken
Anders dan in het voorjaar, gaan de polikliniek-afspraken nu wel door. Verwijst uw huisarts u naar het ziekenhuis? Of heeft u een afspraak op de polikliniek? Schroom niet om naar Ziekenhuis Amstelland te komen want de de veiligheid staat voor u en alle medewerkers voorop.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 22 december 2020 om 23:05 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×