Constantijn Hoffscholte nieuwe voorzitter Radio Aalsmeer

Aalsmeer – De lokale omroep van Aalsmeer en Kudelstaart heeft een nieuwe bestuursvoorzitter. Constantijn Hoffscholte zal vanaf 9 februari de voorzittershamer overnemen van Henk de Groot, die bijna 10 jaar deze functie heeft bekleed.

Huidige voorzitter Henk de Groot

De huidige voorzitter heeft besloten om zijn woonplaats Kudelstaart te verruilen voor Veenendaal. Samen met zijn vrouw verhuist hij naar een levensloopbestendige woning in het stadje op de Utrechtse Heuvelrug. “Als bestuur zijn we op zoek gegaan naar een opvolger en hebben we Constantijn Hoffscholte bereid gevonden deze rol van mij over te nemen. Gezien zijn grote betrokkenheid met Aalsmeer en zijn netwerk, zijn we als bestuur erg blij dat Constantijn dit wil doen”, aldus de scheidende voorzitter. “Gedurende bijna 10 jaar is er veel gebeurd met en rond Radio Aalsmeer. Met elkaar hebben we een geweldige lokale omroep neergezet waar we trots op mogen zijn.”

Oude bekende
Na een korte zoektocht kwam het bestuur uit bij een oude bekende, want Hoffscholte is in het verleden ook actief geweest voor de omroep o.a. als presentator van “Aalsmeer Actueel”.
“Vanaf februari mag ik de hamer van Henk de Groot overnemen als voorzitter van Radio Aalsmeer. Een leuke klus en een mooie uitdaging om bij te dragen aan een actieve lokale omroep”, zei de kersverse voorzitter. De journalist en schrijver heeft het vak geleerd bij de Nieuwe Meerbode en is acht jaar eigenaar geweest van het Boekhuis in de Zijdstraat. Daarna ging hij de uitdaging aan als adjunct-directeur van het Flower Art Museum, is hij actief voor het Aalsmeer Flower Festival en sinds kort ook voor de Historische Tuin. Met ingang van februari komt daar dus het voorzitterschap van Radio Aalsmeer bij.

Bevlogenheid
Hoffscholte: “Radio Aalsmeer heeft een belangrijke functie als lokaal medium voor informatie en ontspanning, via radio, tv en internet. Maar ook als organisatie waar zo’n zeventig vrijwilligers met veel liefde hun programma’s maken. Die bevlogenheid straalt ervan af en is de kracht van de omroep. Ik kijk ernaar uit om daar een steentje aan bij te dragen, samen met de andere bestuursleden. Henk de Groot wil ik hartelijk bedanken voor zijn inzet als voorzitter gedurende maar liefst tien jaar.”

Foto: Constantijn Hoffscholte

Gepubliceerd: 24 januari 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×