Cursus Eerste hulp bij psychische problemen

Aalsmeer/Kudelstaart – Woon je in Aalsmeer of Kudelstaart en wil je iemand in je omgeving met psychische problemen helpen? Dan kun je een nieuwe, gratis cursus volgen. De cursus ‘Eerste hulp bij psychische problemen’ geeft informatie en biedt handvatten om te kunnen handelen.

Bijna de helft van de volwassen Nederlandse bevolking krijgt ooit in het leven te maken met psychische problemen. In de cursus ‘Eerste hulp bij psychische problemen’ krijg je informatie over psychische aandoeningen en leer je hoe je het gesprek kunt aangaan met iemand die (beginnende) psychische problemen heeft. Ook leer je hoe je kunt handelen wanneer iemand in een crisis verkeert. Na deze cursus kun je iemand de helpende hand reiken.

Niet makkelijk
Wethouder Zorg Wilma Alink: “Wij kunnen allemaal het verschil maken voor iemand die bijvoorbeeld angstig, somber of zelfs suïcidaal is. Maar het is niet makkelijk om het gesprek aan te gaan met iemand die somber is. En niet iedereen weet wat te doen als iemand psychotisch is. De cursus Eerste hulp bij psychische problemen helpt hier ontzettend bij.”

Dankzij subsidie is het nu mogelijk om je gratis in te schrijven voor de cursus. De cursussen starten op 18 en 25 februari online. Kijk voor meer informatie op mhfa.nl.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 29 januari 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×