Keigave actie van de Jozefschool

Aalsmeer – In deze coronatijd wordt er veel gevraagd van alle leerkrachten op de scholen. Hoe maak je het onderwijs aantrekkelijk als het allemaal vanuit huis via de digitale snelweg moet? De leerkrachten van groep 3 van de Jozefschool in Aalsmeer hebben daar iets op gevonden. “Omdat de school een natuurschool is en naast digitaal onderwijs de kinderen ook willen stimuleren om lekker in de natuur te zijn. Daarom hebben we tijdens de lockdown een actie bedacht,” zei meester Dion enthousiast.

Elke dag verstoppen we een steen met een letter erop in Aalsmeer. Aan de hand van een foto (met daarop een herkenbaar punt) kunnen de kinderen vervolgens op zoek naar die steen. Uiteindelijk vormen alle letters samen een zin”, aldus juf Dana.

De actie is een groot succes. De kinderen zijn nu ook zelf stenen aan het versieren en verstoppen door het hele dorp. En niet alleen de leerlingen uit groep 3 doen mee maar ook kleuters en hogere groepen en zelfs ouders zijn actief aan het zoeken! “Deze week verstoppen we de laatste stenen en kunnen de kinderen de zin raden. Als deze actie klaar is gaan we verder met een nieuwe speurtocht zodat de kinderen op een leuke manier actief en leerzaam buiten bezig zijn”, vertelde juf Kim.

Op de Facebookpagina ‘Steengoed Aalsmeer’ is de actie op de voet volgen.

Foto: eigen foto

Gepubliceerd: 27 januari 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×