Schubert en Schumann in 'Intermezzo'

‘Intermezzo’ wil klassieke muziek meer onder de aandacht brengen van het Aalsmeerse publiek. Wekelijks zoeken programmamakers Sem van Hest en Cor Knol om de beurt de mooiste muziekstukken uit voor liefhebbers van klassieke muziek.

Schubert en Schumann
Het klassieke programma van Radio Aalsmeer zal op 18 januari aandacht besteden aan twee componisten wier achternaam wel eens tot verwarring leidt, Franz Schubert en Robert Schumann. De overgang van laat klassiek (Schubert) naar Romantiek (Schumann) is in beide componisten vervat. Beider levenslopen zijn tegengesteld, bij Schubert een klassiek drama en juist bij Schumann viert romantiek hoogtij in zijn leven. Dat is muzikaal door hen beide verwerkt in hun composities.

‘Intermezzo’ wordt iedere maandag van 21.00 – 23.00 uur uitgezonden. Terugluisteren van het programma kan via uitzending gemist.

Foto: Sem van Hest (l) en Cor Knolm(r) | © Radio Aalsmeer (Arjen Vos)

Gepubliceerd: 13 januari 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×