Vernielingen in oude dorp Amstelveen

Amstelveen – In de nacht van zaterdag 23 januari hebben vandalen in de oude dorpskern van Amstelveen een spoor van vernielingen achtergelaten. Er zijn in meerdere straten ruiten van winkels en bedrijven ingegooid en ook zijn meerdere auto’s vernield. Getroffen zijn onder ander een elektronicazaak, een grillrestaurant, een pizzeria en een accountantskantoor.  Ook van een graafmachine en een auto zouden ruiten zijn ingegooid.

De vernielingen zijn gepleegd in de Dorpsstraat en de Stationsstraat, zo meldt de Amstelveense politie FacebookDe Amstelveense politie vraagt zich af waarom dit allemaal nodig is: “Het is al moeilijk genoeg voor bedrijven om in deze tijd te overleven met de huidige maatregelen.” De recherche onderzoekt de zaak.

Op het Facebook-bericht van de politie wordt ontsteld gereageerd. Een van de reageerders legt de link bij jongelui: “Het begon bij ons….We lagen net in bed toen we opgeschrikt werden door een knal gevolgd door kapot glas. Jonge lui vernielden een auto in de buurt van ons huis die idd richting oude dorp hun weg vervolgde….waarop wij gelijk de politie belde. Wist niet van de schade in het oude dorp …. hopelijk worden ze snel gepakt.”

Foto: Laurens Niezen Fotografie | LNF (Laurens)

Gepubliceerd: 23 januari 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×