Koning praat over digitalisering

Aalsmeer – Zijne Majesteit de Koning heeft woensdagmiddag 20 januari 2021 online gesproken met vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties die zich tijdens de coronacrisis hebben ingezet voor het digitaal faciliteren van economie en maatschappij. André van der Linden, CIO Royal FloraHolland, was een van de negen gesprekspartners. Het gesprek ging over de ontwikkelingen, bedreigingen en de kansen voor de Nederlandse digitale infrastructuur en de effecten van de versnelde transformatie naar het digitale werken, leren, zorgen en handelen.

Koning Willem-Alexander sprak met de deelnemers over de uitdagingen waarmee ze sinds het uitbreken van de coronacrisis te maken hebben. Door het massale thuiswerken en het toenemende online winkelen werden de digitale voorzieningen het afgelopen jaar intensiever gebruikt. Zo zagen we bijvoorbeeld het internetgebruik met 10% toenemen, werd het videovergaderen enorm populair, maar verschoof ook de aandacht van cybercriminelen naar het MKB en thuiswerkomgevingen.

Versnelling in digitalisering
Aansluitend sprak Koning Willem-Alexander met vertegenwoordigers van sectoren die in toenemende mate van de online infrastructuur afhankelijk zijn, zoals de logistiek, het onderwijs, de sierteelt en de zorg. André van der Linden: “De Koning was geïnteresseerd in wat corona met ons heeft gedaan. Wij zijn natuurlijk massaal gaan thuiswerken en ik heb uitgelegd dat we veel hebben moeten doen om de logistieke processen 1,5 meter proof te maken. Aan de orde kwam ook dat corona gezorgd heeft voor een versnelling in digitalisering in onze processen, zoals het realiseren van 100% Kopen op Afstand en de veilingmeester op afstand. Ik heb dit toegelicht in de context van onze strategie.”

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken per telefoon, in videogesprekken en waar mogelijk tijdens werkbezoeken met betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis en de inzet van zovelen ter bestrijding van de pandemie.

Foto: Koning Willem-Alexander | © RVD - Paul Tolenaar

Gepubliceerd: 21 januari 2021 om 22:12 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×