Wethouder spreekt met Aalsmeerse CEO's

Aalsmeer – De laatste periode heeft wethouder Robert van Rijn digitaal gesproken met een aantal Aalsmeerse bedrijven. In deze 30 minuten gesprekken stonden enkele vragen centraal: Hoe gaat het in je bedrijf en de sector? En heb je ideeën die kunnen bijdragen aan de veerkracht van de economie van Aalsmeer?

Hij heeft o.a. gesproken met Tom de Vries van Koninklijke de Vries / Feadship, Esther Gouwerok van Gouwerok Shipyard, Christiaan Sijnen van Gentlemen’s Place en Mart Pfeiffer van de Rabobank. Al bedrijven hebben hun eigen dynamiek en uitdagingen tijdens de coronatijd.

Vorig jaar is de nieuwe agenda Economie en Recreatie & Toerisme Aalsmeer ‘Voor een Bloeiende Economie’ door de gemeenteraad vastgesteld. Het hoofddoel van deze nieuwe Economische Agenda is het versterken van de economische en toeristisch-recreatieve structuur in Aalsmeer. Een mooie ambitie maar al snel bleek de wereld te veranderen door de coronapandemie. Daarom is er bij de agenda direct een extra bijlage gemaakt om deze gevolgen in beeld te brengen. De agenda gaat uit van vier speerpunten. Eén van deze speerpunten is het stimuleren en verbinden van ondernemers. Dit was ook de rode draad bij deze gesprekken.

“Ik ben trots op onze Aalsmeerse bedrijven en hoe ze omgaan met de uitdagingen waar we met elkaar voor staan en hoe ze hier creatief mee omgaan.” zegt wethouder Robert van Rijn. “Als gemeente proberen alle bedrijven zoveel mogelijk te steunen.”

De komende periode voert de wethouder vooral gesprekken met de winkels, hotels en detailhandel om zo snel te kunnen schakelen als er een rol van de gemeente wordt verwacht.

Foto: Robert van Rijn

Gepubliceerd: 27 januari 2021 om 22:44 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×