70 plussers mogen per brief stemmen

Aalsmeer – Op 17 maart is het weer tijd om te stemmen: dan kiezen we de leden van de Tweede Kamer. De gemeente neemt extra maatregelen om ervoor te zorgen dat iedereen veilig kan stemmen. Zo kunnen kiezers van 70 jaar en ouder bij deze verkiezing vanuit huis per brief stemmen.

Hoe werkt het?
Alles wat u nodig heeft om uw stem uit te brengen ontvangt u thuis. Eind februari ontvangt u uw stempluspas, de kandidatenlijst en een gezondheidscheck. De stempluspas is een speciale stempas voor 70-plussers. Met deze pas kunt u uw stem uitbrengen in het stemlokaal, of iemand machtigen om uw stem voor u uit te brengen.
Uiterlijk 11 maart ontvangt u een tweede envelop met een briefstembiljet, een envelop voor het briefstembiljet, een retourenvelop en een uitgebreide uitleg over het briefstemmen. Hiermee kunt u uw stem bij deze Tweede Kamerverkiezing dus ook per brief uitbrengen.

Briefstem versturen
U kunt uw briefstem per post versturen. Zorg dat uw briefstem voor woensdag 17 maart 21.00 uur aankomt. Dat kunt u doen door uw briefstem vóór vrijdag 12 maart 2021 17.00 uur per post te versturen. U kunt uw briefstem ook afgeven bij het gemeentelijk afgiftepunt op het raadshuis.

 Openingstijden afgiftepunt op het raadhuis
– Op werkdagen van woensdag 10 maart tot en met dinsdag 16 maart 2021: van 8.30 tot 17.00 uur.
– Woensdag 17 maart 2021: van 7.30 tot 21.00 uur.

Gepubliceerd: 17 februari 2021 om 21:38 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×