Historische ijsfoto: opa Vink met 2CV op de Poel

Aalsmeer – Dagelijks ontvangt de (web)redactie van Radio Aalsmeer vele (pers)berichten en daar zijn we heel blij mee. Soms zitten daar echter ook leuke of bijzondere berichtjes tussen.

Zo ontvingen we onlangs een mailtje van Gerard Vink. Hij vroeg of wij op RA-TV en op onze website een foto wilden plaatsen van zijn inmiddels overleden vader. “Dit moet een verrassing zijn voor de hele familie Vink”, gaf hij in zijn mail aan. Het gaat om een foto van opa Vink. Ten tijde van de foto die in 1963 werd genomen, was de vader van Gerard 52 jaar. Nu zou hij 112 geworden zijn. Dhr. Vink woonde aan de Geniedijk. De foto is gemaakt midden op de dichtgevroren Poel, recht achter de watertoren. Het ijs was dik genoeg om zelfs een 2CV over het bevroren wateroppervlak te laten rijden.

Altijd leuk om zo’n historisch plaatje te tonen en als we daar dan ook nog een hele familie blij mee kunnen maken, zullen we dat niet nalaten.

Gepubliceerd: 10 februari 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×