Wordt assertiever met Participe

Aalsmeer – Participe Amstelland start 25 maart a.s. een (gratis) training Assertiviteit in Aalsmeer. De training is bedoeld voor iedereen die zich in sociale situaties onzeker voelt of moeite heeft om op een prettige manier voor zichzelf op te komen. Dat kan zowel privé als op het werk zijn. Uitspraken van eerdere deelnemers zijn ‘als ik me ergens niet prettig over voel op mijn werk, dan vind ik het lastig om dat te zeggen’ en  ‘ik raak snel geïrriteerd, achteraf baal ik dan van hoe het is gelopen’.

Thuis oefenen
Er wordt gezorgd dat de lessen goed aansluiten op wat u wilt leren. U krijgt natuurlijk tips en handvatten die leiden tot verrassende inzichten en veranderingen. Hoeveel u deelt in de training is aan u, de training is geen therapie. Na uitleg werken we met opdrachten en handvatten die u in de training en thuis verder kunt oefenen. De training start met een bijeenkomst om kennis te maken. De groep is 8 tot 12 deelnemers groot.

Realistische gedachten
In de groep wordt gewerkt aan opkomen voor u zelf door middel van communicatietechnieken, het ontwikkelen van realistische gedachten, het veranderen van ongewenste emoties en belemmerend gedrag zoals piekeren en schuldgevoelens en het omgaan met kritiek, waardering en conflicthantering. Onderwerpen die aan bod komen zijn ‘wat heb ik mee gekregen van thuis en wat wil ik veranderen’, keuzes maken en grenzen stellen, en eigenwaarde en zelfvertrouwen.

De training start met een kennismakingsbijeenkomst op donderdag 25 maart om 16:00 uur en aansluitend zijn er 8 wekelijkse bijeenkomsten van 16.00 tot 18.00 uur van 1 april tot en met 3 juni (met uitval van 6 en 13 mei in de meivakantie). Locatie: Het Parochiehuis in de Gerberastraat.

Aan de training zijn geen kosten verbonden. U kunt zich telefonisch aanmelden voor de training bij Dyane Stam (06-13317626) of Milena Luteijn (06-53745267), maatschappelijk werkers Participe Amstelland. Of dagelijks van 08.30-12.30 uur op telefoonnummer: 0297-326670. U kunt zich ook per e-mail aanmelden: d.stam@participe.nu of m.luteijn@participe.nu.

Foto: pexels.com

Gepubliceerd: 3 maart 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×