Eerste woningen 'Rooie Dorp' opgeleverd

Aalsmeer – De eerste woningen aan de Machineweg in Aalsmeer worden deze maand opgeleverd, precies 100 jaar na dat de oorspronkelijke woningen zijn opgeleverd. In totaal bouwt woningcorporatie Eigen Haard 63 huurwoningen in het ‘Rooie Dorp’. Van de 46 eengezinswoningen verhuurt Eigen Haard er 13 in het middensegment. Die zijn vooral bestemd voor doorstromers uit de sociale huur. De 17 sociale huurappartementen vormen samen een gebouw van drie woonlagen met een lift. Een aantal huurders van de oude woningen keert terug.

Architectuur respecteert verleden
De architectuur van de nieuwe woningen verwijst naar de oorspronkelijke woningen die in 1921 door ‘Woningbouwvereeniging Volksbelang’ zijn gebouwd. De kenmerkende rode daken en replica’s van de gevelstenen met vogels zijn ook te zien in de nieuwbouw. ‘Dat maakt deze oplevering extra feestelijk’, zegt bestuurder Vera Luijendijk van Eigen Haard. ‘We vieren het eeuwfeest van het ‘Rooie Dorp’ met duurzame nieuwe woningen. Die woningen respecteren het verleden en staan voor alles wat de volkshuisvesting ons land heeft gebracht en brengt.’

Betaalbare woningen
‘De oplevering van het ‘Rooie Dorp’ is een mooie mijlpaal in onze woningbouwontwikkeling’, zegt wethouder ruimtelijke ordening Bart Kabout. ‘Aalsmeerders houden van dit markante stukje dorp. Deze wijk is een mooi voorbeeld hoe we oude traditionele elementen weer modern laten terugkomen. En natuurlijk zijn we heel blij dat er zelfs nog 17 extra woningen bijgebouwd zijn, zowel sociale huur als woningen in het middensegment.’

Nieuw begin
Rinky, Elsa en hun dochter Chloë zijn nieuwe bewoners van het ‘Rooie Dorp’. Vol trots staan ze voor hun nieuwe woning met naast de deur een mooie tegel van een fazant. ‘Hier hebben we lang naar gezocht. Onze woonsituatie was best lastig en dit voelt als een nieuwe start. De appelboom die we vandaag hebben gekregen staat wat dat betreft wel symbool voor een nieuw begin.’

Foto: Eigen Haard

Gepubliceerd: 9 april 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×