Stem op nieuwe naam park Machineweg

Aalsmeer – Op participatie.aalsmeer.nl hebben maar liefst 86 inwoners van Aalsmeer een voorstel gedaan voor een naam voor het park langs de Machineweg. Wethouder Robert van Rijn: “Een prachtig resultaat. Hieraan kunnen we zien dat dit onderwerp leeft in Aalsmeer en hoe betrokken iedereen is bij de naamgeving van het park. Ik wil ook iedereen bedanken voor hun inbreng.”

Uit de 86 inzendingen heeft de jury, bestaande uit wethouder Robert van Rijn, directeur Green Park Aalsmeer Dick van Harst en bestuurslid van de straatnaamcommissie Ruud Tol vijf namen genomineerd: Zwanenbloempark, als samentrekking van Zwanenmeer en Bloemhof en een mooie waterbloem, Wiebe Koopstrapark, Wiebe Koopstra is de laatste die het gemaal aan de Machineweg bediende, Bloemhofpark als verwijzing naar de sporthal, Jac. Stammespark, Jac. Stammes was een bekende jeugdtrainer van handbalvereniging Aalsmeer en als laatste Machinepark, vanwege de ligging langs de Machineweg.

Breng uw stem uit
Vanaf woensdag 7 april tot woensdag 21 april kunnen inwoners stemmen op een van de vijf genomineerde namen op de website: participatie.aalsmeer.nl. De naam die de meeste stemmen krijgt, wordt voorgesteld aan het college om vast te stellen als definitieve naam voor het park.

Foto: Gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 6 april 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×