Aalsmeerse bloemenmusea weer volledig open

Aalsmeer – Tuinbouwmuseum de Historische Tuin en het Flower Art Museum in Aalsmeer zijn vanaf zaterdag 5 juni weer volledig open. Door de recente versoepelingen in het coronabeleid kunnen de musea zowel hun binnen- als buitenruimtes openstellen.

Museum de Historische Tuin is al sinds 19 mei open, maar moest aanvankelijk de binnenruimtes nog gesloten houden. Daar komt vanaf zaterdag verandering in en dat is goed nieuws, want juist binnen is de afgelopen maanden het nodige veranderd. De ruime tentoonstellingskas is door Hans Alderden en Paulien Pannekoek van een nieuwe presentatie voorzien, waarin het verhaal van de Aalsmeerse tuinbouw wordt verteld aan de hand van vele objecten en foto’s. Deze overzichtelijke tentoonstelling vormt de ideale inleiding van een bezoek aan het ‘levende museum’ buiten.

Een andere vernieuwing betreft het museumwinkeltje in de entreehal. Hier is extra ruimte gecreëerd voor eigen producten en cadeauartikelen. In combinatie met het ruime aanbod bloemen en planten in de verkoopkas is ook dit een bezoek meer dan waard. Ook de veilingzaal gaat open, hier wordt een nieuwe film vertoond over het museum.
De Historische Tuin aan het Praamplein is open van dinsdag t/m zondag, 10.00 – 16.30 uur. Bezoekersregistratie vindt plaats aan de kassa en in de binnenruimtes is het dragen van een mondkapje verplicht. Meer info: www.historischetuinaalsmeer.nl.

Bloemen in de kunst
Ook het Flower Art Museum is vanaf zaterdag eindelijk weer open. In het museum, gevestigd in de voormalige pompkelder aan de Kudelstaartseweg, staat het thema bloemen en natuur in de kunst centraal. De lopende tentoonstellingen zijn verlengd t/m 27 juni en kunnen dus nog deze maand worden bezocht.

‘Poetry in Wax’ is een solotentoonstelling van Suus Suiker. Haar impressionistische schilderijen zijn weelderige odes aan de schoonheid en kracht van de natuur. Zij combineert verschillende technieken, waaronder het werken met warme bijenwas, inkt, krijt en olieverf. ‘Bloemendroom’ is een tentoonstelling i.s.m. Special Arts Nederland. Voor deze expositie zijn kunstenaars met een beperking uitgenodigd hun droom in bloemen tot uiting te brengen. De ca. 80 geselecteerde kunstwerken bieden een blik in de ziel van de makers en vormen een kleurrijk en expressief geheel.

Het Flower Art Museum is in juni open van woensdag t/m zondag, 13.00 – 17.00 uur. Een tijdslot reserveren kan via www.flowerartmuseum.nl. Ook hier is het dragen van een mondkapje in de binnenruimte verplicht.

Combiticket
De musea kunnen los worden bezocht maar ook samen. Aan de kassa is een combiticket verkrijgbaar voor slechts € 10. Een bloemrijke aanrader voor een dagje uit en uitstekend te combineren met een vaartocht van Westeinder Rondvaart (aanlegplaats bij de Historische Tuin), een bezoek aan Het Tuinhuis en een wandel- of fietstocht door de omgeving. Meer informatie is te vinden op de websites van de musea en op www.visitaalsmeer.nl.

Foto: Historische Tuin | eigen foto

Gepubliceerd: 1 juni 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×