Waterfront op tijd deels open

Aalsmeer – Een flink deel van het Waterfront, ten zuiden van de watertoren, is open voor het zomerseizoen. Net op tijd voor het stralende weer van deze week zijn de hekken weggehaald. Om iedereen zoveel mogelijk te laten genieten, is een aantal maatregelen getroffen. Geen parkeeroverlast, geen lawaai en geen rotzooi op het strand; als we allemaal een beetje ons best doen, wordt het een mooie zomer!

Lekker wandelen langs de waterlijn, liggen op het strand, of zwemmen en spelen in het water. Het nieuwe Waterfont nodigt uit om bij mooi weer met veel mensen te genieten van de Westeinderplassen. De gemeente roept daarom iedereen op om zoveel mogelijk op de fiets of te voet richting het Waterfront te komen. Er zijn veel fietsenstallingen en er is een voorziening voor het opladen van elektrische fietsen.

Met elkaar genieten
Na een periode van veel werkzaamheden gaat het deel ten zuiden van de watertoren voor de zomer open. Het noordelijke deel blijft nog even in de hekken om de ondergrond goed te laten ‘zetten’ voor de wandelboulevard en de barbecueplekken. “Inwoners van Aalsmeer kunnen deze zomer met elkaar genieten van een groot deel van het Waterfront”, zegt wethouder Bart Kabout. “Laten we dat ook zoveel mogelijk doen door met elkaar de overlast te beperken. Kom op de fiets wanneer dat kan, gebruik de pendelbus als het nodig is, maak geen onnodige herrie en ruim je rommel op als je weer naar huis gaat. Als iedereen het Waterfront gebruikt alsof het zijn eigen achtertuin is, maken we er met elkaar vast en zeker een mooie zomer van”.

Shuttlebus
Komt u toch met de auto parkeer deze dan op de extra parkeerplaatsen aan de Bachlaan. Ga niet in de naastgelegen wijk staan om parkeeroverlast voor bewoners te voorkomen. En als de plekken aan de Bachlaan ook vol zijn, maak dan gebruik van de shuttlebus. Die rijdt, op dagen dat het 25 graden of warmer is, van 11.00 uur tot 19.00 uur in de periode van 1 juni tot 6 september. In principe wordt een 8-persoons busje ingezet; dit is snel op te schalen (naar een grotere bus) bij voldoende animo. Omzetten naar een busje geschikt voor rolstoelgebruik is ook mogelijk.
Bij de ingang van het surfeiland is een kiss-and-ridestrook aangelegd. Bezoekers kunnen daar personen afzetten, hun spullen uitpakken en de auto verderop parkeren.

Spelregels
Op en om het strand gelden heldere regels. Laat geen rommel achter, maak geen onnodige herrie en wees zuinig met alcoholgebruik. Drugs zijn uit den boze. Het voorgaande is een klein overzicht van de spelregels. Ze zijn te vinden op de borden bij het Waterfront. Bezoekers worden in eerste instantie aangesproken bij het niet naleven ervan. Als dat geen resultaat oplevert worden verdere maatregelen genomen.

JOP
Er komt een Jongeren Ontmoetings Plek (JOP) bij de Dreef in Hornmeer. Op het surfeiland en langs het Waterfront zal Buurtwerk, in samenwerking met handhaving, jongeren die overlast veroorzaken voor bezoekers of omwonenden van het Waterfront wijzen op die alternatieve plek. Net als vorig jaar zullen ook particuliere beveiligers zich op en
langs het Waterfront laten zien.

Trailerhelling
De trailerhelling aan de Stommeerweg is tot en met 15 september gesloten voor particulieren. De helling is in die periode exclusief voor gebruik door de brandweer. Het in het water leggen of uit het water halen van boten zorgde in het verleden in het drukke vaarseizoen regelmatig voor gevaarlijke situaties.Het Waterfront is mede tot stand gekomen met (financiële) bijdragen van de Stichting Leefomgeving Schiphol en het hoogheemraadschap van Rijnland. De aannemerscombinatie Martens en van Oord en Van der Ven heeft een bijdrage geleverd aan de realisatie van de JOP aan de Dreef.

Gepubliceerd: 1 juni 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×